Întrebare Ministerul Sănătății – Vaccinarea obligatorie în România, obiective şi rezultate concrete

Adresată: Doamnei Sorina PINTEA, Ministrul Sănătăţii
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 2 septembrie 2019
Obiectul întrebării: Vaccinarea obligatorie în România, obiective şi rezultate concrete

Doamnă Ministru,

Conform avertismentului recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în prima jumătate a anului 2019, în Europa s-a dublat numărul cazurilor de rujeolă, comparativ cu anul 2018 (respectiv 90.000 de persoane infestate în anul 2019, față de cele aprox. 44.000 în urmă cu un an).

România, din nefericire, se află printre ţările în care rata vaccinării a scăzut alarmant, populaţia fiind lăsată în voia campaniilor anti-vaccinare care au instituit panica în rândul părinţilor. Rezultatul: ne-am aflat în plin focar de epidemie rujeolică şi nici acum nu am depăşit pericolul, în continuare înregistrând cazuri de noi îmbolnăviri, unele cu complicaţii severe.

Dată fiind situaţia şi trendul alarmant în toată Europa, dar ştiut fiind şi dezideratul specialiştilor la nivel european, pentru introducerea obligativităţii vaccinării în cât mai multe state membre, vă rog să precizaţi poziţia Ministerului Sănătăţii în legătură cu acest subiect.

Şi, de asemenea, vă rog să precizaţi care sunt rezultatele în materie de imunizare prin vaccinare a populaţiei în prima jumătate a anului? Aveţi în plan intensificarea acţiunilor de informare a populaţiei şi alte acţiuni concrete care să combată campaniile anti-vaccin care sperie în continuare populaţia? 

 

Solicit răspuns scris.
Vă mulţumesc!

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.