Întrebare Ministerul Tineretului și Sportului – Situaţia precară a taberelor şcolare!

Către: Ministrul Tineretului și Sportului, IOANA BRAN
De la: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 02.10.2018
Obiectul întrebării: Situaţia precară a taberelor şcolare!

Doamnă Ministru,

Potrivit Raportului de audit cu privire la evoluţia şi situaţia patrimoniului taberelor şcolare, întocmit de Curtea de Conturi în anul 2014, din totalul de 207 de tabere şcolare aflate în proprietatea publică a statului la nivelul anului 1990, la data de 30.06.2013 mai exista un număr de 147 din care funcţionale erau 66 (reprezentând 45%), restul de 81 fiind nefuncţionale. Auditorii Curţii de Conturi au identificat mai multe cauze ce au condus la declinul patrimoniului taberelor şcolare. În acest sens, instituția amintită mai sus a emis o Decizie prin care a dispus măsurile ce trebuie implementate de către Ministerul Tineretului şi Sportului, în vederea relansării activităţilor desfăşurate în taberele şcolare din România. Cu toate acestea, se pare că ministerul de resort nu s-a implicat suficient pentru rezolvarea problemelor legate de patrimoniul precar al taberelor şcolare, dovada fiind că, în vara ce tocmai s-a încheiat, şi cea mai mare tabără şcolară de pe litoral, cea de la Năvodari, a fost închisă.

Având în vedere cele prezentate mai sus, Doamnă Ministru, vă adresez rugămintea de a-mi răspunde la următoarele întrebări:

1.Care este stadiul implementării de către Ministerul Tineretului şi Sportului a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi, urmare a Raportului de audit cu privire la evoluţia şi situaţia patrimoniului taberelor şcolare?

2. Care sunt cauzele ce au condus la închiderea Taberei Şcolare de la Năvodari, tocmai pe durata sezonului estival, perioadă în care mii de elevi au fost privaţi de posibilitatea petrecerii de sejururi în această locaţie? Ce măsuri a întreprins ministerul de resort pentru redeschiderea acestei tabere şcolare?

3. Care este situaţia la zi a taberelor şcolare, la nivel naţional, din punct de vedere patrimonial şi funcţional?

Solicit răspuns scris.
Cu considerație,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.