Întrebare Ministerul Transporturilor – dezvoltare în ritmul melcului

Către: Ministrul Transporturilor, ROVANA PLUMB
De la: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 11.02.2019
Obiectul întrebării: dezvoltare în ritmul melcului

Doamnă Ministru,

Săptămâna trecută, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că a retransmis Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, spre validare, documentațiile de atribuire aferente mai multor proceduri de achiziție publică privind lucrări de proiectare şi execuție.

În fapt, este vorba despre subsecțiuni care, conform contractelor vor dura între doi și trei ani. În medie, conform datelor prezentate de CNAIR vom avansa cu 3,5 km de autostradă pe an în fiecare din aceste subsecțiuni: 3A2 – 16,8 km în 36 de luni, 2B1 – 13,26 km în 3 ani, 3B2 – 12,24 km în 3 ani și 3B5 – 13,5 km în 2 ani.

Iar asta, în timp ce, pentru cel mai mare lot de pe teritoriul județului Bihor, între Chiribiș şi Suplacu de Barcău, în lungime de 26,35 km, CNAIR nu a încheiat nici în prezent analizarea ofertelor în urma licitațiilor organizate în urmă cu un an.

Astfel, vă întreb dacă este rea voință din partea dumneavoastră și a ministerului pe care îl coordonați sau este doar incompetență? Este imposibil să ne lăudăm cu 3,5 km de autostradă pe an în condițiile în care infrastructura este la nivel declarativ cel puțin, o prioritate.

Aștept răspuns scris.
Cu stimă,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.