Întrebare Ministerul Transporturilor – Este CNAIR capabilă să construiască autostrăzi?

Către: Ministrul Transporturilor, RĂZVAN CUC
De la: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 04.03.2019
Obiectul întrebării: Este CNAIR capabilă să construiască autostrăzi?

Domnule Ministru,

În cadrul unei conferințe de presă susținute duminică, preşedintele PSD a specificat că v-a solicitat să faceţi toate demersurile ca CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) să construiască autostrăzi în regie proprie.

Vorbim despre aceeași companie care, de mai bine de un an de zile, nu este în stare să remedieze situația creată de alunecările de teren de pe DN76. Vorbim de aceeași companie care amână începerea lucrărilor la tronsonul 3C3 al Autostrăzii Transilvania între Borș – Biharea, tronson de doar 5,35 km. Compania nu reușește nici măcar să evalueze ofertele depuse, în urmă cu peste un an și jumătate, pentru tronsonul 3C1 al Autostrăzii Transilvania între Suplacu de Barcău – Chiribiș.

Ultimele progrese la Autostrada Transilvania au constat în faptul că ați acceptat să licitați tronsonul care traversează județul Bihor în 3 subsecțiuni pentru a scurta perioada de execuție.

Astfel, vă întreb dacă aveți de gând să dați curs solicitării venite pe linie de partid sau vreți să vă asumați rolul de Ministru în Guvernul României și să acționați în interesul cetățenilor acestei țări?

Aștept răspuns scris.
Cu stimă,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.