Întrebare Ministerul Transporturilor – situația transportului feroviar

Către: Ministrul Transporturilor, LUCIAN ȘOVA
De la: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 17.09.2018
Obiectul întrebării: Situația transportului feroviar

Domnule Ministru,

În aprilie vă semnalam că viteza comercială de transport de marfă în anul 2017 a fost de 17 km/h, în timp ce viteza medie a trenurilor de persoane a fost de 45 km/h. Acum aflăm că în anul 2018 viteza medie pentru transportul feroviar de persoane este de 43 km/h.

În 2017, trenurile au contorizat cinci milioane de minute întârziere. Adică aproape 10 ani de întârzieri înregistrate într-un sigur an.

În luna aprilie mi-ați răspuns că în 2018 se estimează finalizarea lucrărilor la: reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră – Curtici – Simeria, Tronsonul 1; modernizarea instalațiilor de centralizare electro-mecanică pe secția de circulație Siculeni – Adjud; centralizarea electronică în stația CF Videle și modernizarea instalațiilor de centralizare electro-mecanică pe stația de circulație Ilia – Lugoj.

De asemenea, trebuia finalizată procedura de licitație pentru reabilitarea liniei de cale ferată Simeria – Brașov, secțiunea Brașov – Sighișoara.

Revin şi vă întreb dacă s-au finalizat sau în ce stadiu sunt cele 4 lucrări pentru care ați estimat finalizarea în anul 2018 și care este situația licitației pe cele trei subsecțiuni din linia Simeria – Brașov? Şi, de asemenea, când estimaţi că va fi electrificată linia Cluj – Episcopia Bihor?

Aștept răspuns scris.
Vă mulțumesc,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.