Întrebare Ministerul Turismului – Promovarea României turistice

Către: Ministrul Tursimului, BOGDAN GHEORGHE TRIF, 
De la: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 3.06.2019
Obiectul întrebării: Promovarea României turistice


Domnule Ministru,


În urmă cu peste două luni (18.03.2019), v-am adresat o întrebare, având ca obiect ,,Promovarea României turistice”, la care nu am primit răspuns. Revin, de această dată, cu rugămintea de a-mi răspunde urgent, având în vedere că ne aflăm deja în luna iunie, prima lună calendaristică de vară, când turiștii străini aleg, ca și destinație turistică, orașele reprezentative ale țării, litoralul românesc, Delta Dunării sau stațiunile montane, inclusiv Municipiul Oradea și județul Bihor.

Sunt de acord cu cei care v-au întrebat retoric pe diverse canale de comunicare (presă şi platforme online), după lansarea clipului pentru promovarea României turistice: ce fac turiştii care aterizează în Bucureşti? Cum ajung ei rapid în Deltă sau la Braşov? Dar cum ajung chiar în Bucureşti de la aeroport, altfel decât riscând un tarif mincinos practicat de taximetriştii neautorizaţi? Ce impresie le lasă Gara de Nord turiştilor care vin pentru prima oară în România, prezentată ca un ţinut de basm?

Lista întrebărilor este lungă, eu vă rog să aveţi amabilitatea de a răspunde măcar uneia dintre acestea: cum vedeţi promovarea României în lipsa unei strategii unitare de revitalizare a turismului românesc în adevăratul sens al cuvântului? Prezentând oaze de frumuseţe locală şi ignorând lipsa infrastructurii turistice faceţi mai mult rău decât bine, pe termen lung.


Aștept răspuns scris.
Vă mulțumesc,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.