Întrebare Ministerul Turismului – Stadiul implementării „Programului Primul Centru de Agrement”

Adresată: Ministerului Turismului, BOGDAN GHEORGHE TRIF
De către dl. senator: Cornel Popa
Circumscripţia electorală: Nr. 5 Bihor
Grupul Parlamentar: PNL
Şedinţa Senatului din data de: 8 octombrie 2018
Obiectul întrebării: Stadiul implementării „Programului Primul Centru de Agrement”

Domnule Ministru,

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE, în domeniul turismului, printre altele, s-a angajat să implementeze prin intermediul ministerului de resort, „Programul Primul Centru de Agrement”, cu finanţare de la bugetul statului. Astfel, cu o garanţie de stat de 80%, prin acest program se doreşte realizarea, în intervalul 2018-2020, de investiţii pentru crearea infrastructurii desfăşurării activităţilor de agrement (piscină, saună, masaj, aparate fitness, alte activităţi sportive şi recreative). Prin implementarea acestui Program se vizează crearea de noi locuri de muncă şi extinderea sezonului turistic cu peste o lună şi jumătate.

Domnule ministru, cum bine ştiţi, România are un potenţial turistic fabulos datorită zestrei sale naturale şi culturale dar, din păcate, neexploatat încă suficient, de aceea vă adresez rugămintea de a-mi răspunde la următoarele întrebări:
1. În ce stadiu de implementare se află „Programul Primul Centru de Agrement”?
2. Care este numărul celor înscrişi în acest program şi care este valoarea finanţărilor de la bugetul de stat alocate conform scopului propus? Care este situaţia pentru judeţul Bihor?

Solicit răspuns scris.
Cu considerație,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.