Întrebare Ministrul Muncii şi Justiției Sociale – Adaptarea serviciilor AJOFM Bihor la realitățile locale

Către: Ministrul Muncii şi Justiției Sociale, LIA – OLGUŢA VASILESCU
De la: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 23.04.2018
Obiectul întrebării: Adaptarea serviciilor AJOFM Bihor la realitățile locale

Doamnă Ministru,

Tot mai mulți antreprenori din județul Bihor sunt afectați de fenomenul crizei forței de muncă din domeniul construcțiilor. Firmele care mai sunt pe piață abia fac față comenzilor, iar din acest motiv termenele de predare ale lucrărilor sunt uneori cu mult depășite, această problemă afectând ritmul lucrărilor din județul Bihor.

Astfel, deși sunt atrase fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii, de multe ori nu există personal calificat pentru execuția lucrărilor, raportul între persoanele calificate şi persoanele necalificate schimbându-se foarte mult pe zi ce trece spre muncitori necalificați.

Având în vedere faptul că unul dintre motivele crizei de pe piața forței de muncă este lipsa unor cursuri de calificare pentru domeniul construcțiilor, pe fondul îmbătrânirii generației de muncitori calificați, vă întreb doamnă ministru, dacă intenționați să luați măsuri în vederea asigurării şi popularizării la nivelul AJOFM Bihor a unor servicii de formare profesională corelate cu nevoile şi realitățile locale.

Solicit răspuns scris.
Cu stimă,

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

 

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.