Liviu Dragnea și ai lui continuă procesul de aservire a Justiției din România!

Cupsa Ioan deputat PNL Bihor

Guvernul PSD-ALDE nu-și asumă responsabilitatea politică pentru modificările care vor fi aduse legilor justiției!

Bravo! Adevărații bărbați de stat așa procedează…

Vor să controleze Justiția, controlându-i și anchetându-i pe magistrați.

Vor să fie jupânii Justiției, numind procurorii de rang înalt.

Vor să controleze Inspecția judiciară, vor să-i controleze pe magistrați „inspectându-i”.

Dar nu au curaj să înregistreze la Parlament o inițiativă legislativă!

Bravo, din nou!

La presiunea liderilor PSD și ALDE, Ministrul Justiției s-a conformat și a livrat Parlamentului României ceea ce trebuia să fie, așa cum și-au asumat public în vară, inițiativa legislativă privind modificarea Legilor justiției.

În mod laș, liderii coaliției PSD-ALDE și membrii Guvernului s-au ”desesizat” ( cum afirma domnul ministru Tudorel Toader, în direct) și ne-au lăsat la sala Comisiei juridice, în ședința Comisiei speciale, ”NIȘTE” propuneri de modificare a Legilor Justiției!

Merită a fi subliniat, din nou, faptul că domnul Tudorel Toader ne-a comunicat că ministerul s-a desesizat, derobat de vreo responsabilitate privind forma ulterioară a acestor legi, aruncând întreaga responsabilitate pe seama parlamentarilor PSD-ALDE (și, cu siguranță, și ai UDMR), parlamentari care vor fi nevoiți să facă toată treaba murdară.

”Autorul” va fi unul colectiv, Parlamentul… Nu-i așa?

În esență, intenția relevată de textele normative propuse, fără a ne mai referi la acele modificări care sunt obiectiv necesare și de care se folosesc drept alibi, așa cum sunt modificările privind accederea în magistratură, cariera magistraților, organizarea judecatorească…, propuneri care la rândul lor necesită o atentă și critică analiză, intenția este următoarea:

I. În ceea ce privește numirea procurorilor de rang înalt, deoarece propunerile de modificare normativă vor fi adoptate și vor trece cu majoritatea mai mult decât confortabilă asigurată și de sprijinul ”partenerului strategic” UDMR, PSD-ALDE vor avea procurorii de rang înalt pe care îi doresc. Vor fi ”procurorii lor”!

II. În ceea ce privește Inspecția judiciară s-au repliat ! ”Dragnea and co” afirmă că vor o instituție nouă și independentă, reglementată printr-o lege specială!

O lege specială de înființare a Noii Inspecții Judiciare se traduce prin:  restructurarea instituției, o structură nouă de conducere, o structură organizatorică și funcțională nouă, un nou regulament de funcționare

Toate acestea reglementate prin legea pe care majoritatea PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR, o va adopta  fără probleme!

Pe românește: „Noi o facem, noi o controlăm„!

III. Înființarea unei Direcții speciale de investigare a infracțiunilor săvârșite de magistrați este cerută și susținută în continuare, deși se opun motivat și obiectiv întemeiat magistrații și alți profesioniști ai dreptului.

Oare de ce să susții o astfel de măsură, o astfel de modificare a Legii privind organizarea judiciară, o modificare care este nepotrivită, care nu este necesară?

Pentru că direcția va fi condusă de către un procuror-șef instalat, prin aceeași procedură ca și ceilalați procurori de rang înalt, de către ministrul Justiției din Guvernul PSD-ALDE? Există suspiciunea întemeiată, și singura explicație plauzibilă în aceste momente, că ”Dragnea and co” își doresc să exercite un control asupra magistraților prin felul în care vor putea fi anchetați penal de către această direcție, instituție pe care speră să o controleze! Din nou, se potrivește expresia : „NOI O FACEM, NOI O CONTROLĂM„!

PNL a avertizat în nenumărate rânduri în privința apucăturilor dictatoriale ale liderului PSD Liviu Dragnea, am arătat apucăturile dictatoriale ale celor din grupul PSD-ALDE care nesocotesc Constituția, legile țării, cutumele parlamentare. Ei nesocotesc drepturi și libertăți fundamentale ale concetățenilor noștri.

 ”Noi am câștigat alegerile, facem ce vrem ! Supuneți-vă!” este expresia care repezintă chintesența atitudinii lor, celor de la PSD și ALDE. Aceasta este piatra de fundament a filosofiei politice PSD-ALDE.

Putea crede cineva că vom ajunge într-o situație atât de gravă?

Principiul separației și echilibrului puterilor în stat, principiul independenței puterii judecătorești, principiul justiției unice, imparțială și egală pentru toți – sunt tratate cu dispreț de către aceștia, ca simple vorbe în vânt!

Constituția vă mai încurcă planurile? …

Actul de justiție, înfăptuit în numele legii de către judecători independenți, competenți și morali, este cel mai important mijloc de luptă împotriva corupției. Justiția este, acum și aici, cea mai importantă forță capabilă să lupte împotriva corupției, acest flagel care a secătuit România, care ne secătuiește pe noi, românii.

Domnule Dragnea, puneți capăt acestor jocuri nedemne și periculoase! Nu mai încercați să puneți mâna pe Justiție și așezați-vă în rând cu lumea! Respectați drepturile și interesele legitime ale românilor, recunoașteți ca avem nevoie de o justiție imparțială și egală pentru toți, nu de una aservită!

Deputat PNL

Ioan Cupșa

26 octombrie 2017

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.