Lovituri pentru români, din toate părţile

Declaraţia politică pe care o fac astăzi trage un nou semnal de alarmă în legătură cu modul total anormal în care Statul român se raportează la cetăţenii săi. După revoluţia fiscală care a bulversat întregul mediu de afaceri şi ale cărei efecte sunt încă greu de anticipat, după atâtea şi atâtea promisiuni electorale nerespectate, după revoluţia declanşată în domeniul justiţiei, prin modificările cu adevărat periculoase, care lovesc în independenţa justiţiei române, suntem martori la modificări ale legislaţiei care afectează diverse categorii de români.

Guvernul a adoptat miercuri, 15 noiembrie, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 286/2009 privind Codul Penal, a Legii 135/2010 privind Codul de Procedură Penală şi alte acte normative, noile prevederi făcând imposibilă activitatea unor fermieri, care deţin tractoare (utilaje agricole sau forestiere). Ştiţi cu toţii, din localităţile din mediul rural, pe care le reprezentaţi, că oamenii fără prea multe resurse financiare lucrează pământul cu tractoare vechi, unele neînmatriculate. Circulaţia acestora pe drumurile publice se pedepseşte mai nou cu închisoarea.

Potrivit noilor modificări, alineatele 1, 2 şi 4 ale art. 334 din Codul Penal se modifică, introducând şi tractoarele în textul legii, şi vor avea următorul cuprins:
1) „Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai ori a unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
2) Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai ori a unui tractor agricol sau forestier cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tractor agricol sau forestier sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Vă invit să le spuneţi dumneavoastră acestor oameni, care îşi câştigă cinstit o pâine, că de acum încolo nu vor mai avea dreptul să folosească tractoarele din dotare, dacă nu corespund. Aceste utilaje vechi nu mai pot fi înmatriculate, iar oamenii nu-şi permit să cumpere tractoare noi, bune de înmatriculat. Aceşti oameni îşi pierd, efectiv, obiectul muncii! Sunt lăsaţi, pur şi simplu, fără utilajul care îi ajută să trăiască.

În aceste condiţii, să nu vă miraţi dacă va creşte numărul amenzilor! Guvernul face din oamenii de bună credinţă nişte infractori, pentru că îi pune în imposibilitatea de a respecta legea.

Iar toate acestea se întâmplă în plină perioadă în care românii primesc lovituri din toate părţile. Statul ia cu multe mâini de la românul de rând şi nu mai dă cu niciuna! Iar aceste lucruri trebuie spuse chiar de aici, de la tribuna Parlamentului, unde am fost trimişi, cu încredere de către cei care ne-au votat – şi pe noi, dar mai ales pe cei de la Putere!

Ruşine pentru toate aceste lovituri sub centură pe care le aplică celor care le-au acordat votul şi încrederea lor!

Vă mulţumesc!

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.