Ludovic Orban: PNL e pregătit în orice moment să guverneze

PNL este pregătit să guverneze în orice moment şi va susţine orice demers pentru o guvernare fără PSD prin formarea unei noi majorităţi sau prin organizarea de alegeri anticipate, a declarat luni seara preşedintele PNL, Ludovic Orban.
„PNL este pregătit de guvernare după aceste alegeri în orice moment. Evident că nu ne ducem înainte în orice fel de guvernare, în care să fim obligaţi să facem compromisuri, în care să fim obligaţi să ne facem tovarăşi de drum cu nişte aliaţi care să ne diminueze capacitatea de a realiza un program de guvernare şi de dezvoltare a României. Orice demers posibil pentru a duce cât mai repede ţara spre o guvernare în care să nu fie fir de păr de pesedist îl vom susţine, indiferent că se constituie o nouă majoritate parlamentară fără PSD sau că se ajunge la alegeri anticipate”, a spus Orban la Realitatea Tv.
El a subliniat că PNL nu acceptă „nicio negociere cu PSD”.
Întrebat dacă alegerile anticipate sunt soluţia în acest moment, Orban a răspuns că este greu să organizezi alegeri anticipate în România, dar că şi acest scenariu este posibil.
„Sigur, este foarte greu să organizezi alegeri anticipate în România (…). Dar e posibil şi acest scenariu. Pentru că ceea ce se întâmplă astăzi este de neînţeles. (…) Deci există o majoritate parlamentară confortabilă, care a dat un guvern în baza unui program de guvernare, care astăzi duce ţara într-o criză gravă. (…) Această criza politica arată, de fapt, adevărata faţă a celor care erau îmbrăcaţi în blăni de oaie în campanie şi le promiteau bieţilor părinţi şi bunici ai noştri că o să le crească pensiile, le promiteau tuturor funcţionarilor că o să le crească salariile peste noapte, le promiteau tuturor categoriilor socioprofesionale din România numai lapte şi miere. Se vede astăzi clar că sunt nişte lupi îmbrăcaţi în blăni de oaie”, a adăugat liderul PNL.
În opinia sa, este neclar ce se întâmplă la nivelul Parlamentului şi măsura în care se poate configura o altă majoritate parlamentară. El a mai spus că PNL caută să facă toate demersurile „pentru a încerca o posibilă configurare a unei noi majorităţi parlamentare care să nu includă în ea toţi aceşti oameni nocivi pentru România”.
Ludovic Orban a punctat că urmează „să se întâmple foarte multe lucruri importante şi benefice pentru ţară”, dar ele nu sunt posibile fără un guvern legitim şi fără stabilitate politică.
Preşedintele PNL a adăugat că el comunică „permanent şi instituţional” cu preşedintele Klaus Iohannis, iar între PNL şi preşedintele României „există o legătură puternică”.

Posted in: PNL National

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.