Mult aşteptata demisie

„Viaţa merge înainte”, spune doamna Viorica Dăncilă, premierul României, căreia preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat demisia, după un lung şir de gafe, inadecvări la funcţie şi momente care ar fi băgat în pământ de ruşine pe oricine.

În orice alt stat civilizat seria neagră care o defineşte astăzi pe Viorica Dăncilă ca premier ar fi atras obligatoriu demisia. Nici nu ar mai fi fost nevoie de o cerere din partea preşedintelui. În România condusă de PSD lucrurile se petrec cu totul altfel – solicitarea motivată riguros de Klaus Iohannis este ignorată şi dna Dăncilă crede că este „pe direcţia bună” şi tocmai de aceea este criticată…

Sunt la fel de surprins ca oricare cetăţean al ţării de lipsa de responsabilitate a funcţiei de înaltă demnitate cu care suntem trataţi în aceste zile… Doamna prim-ministru nu înţelege noţiunea de colaborare între puterile statului, nu înţelege raporturile pe care le are cu preşedintele ţării în chestiunea reprezentării internaţionale. Nu dânsa trebuie să-şi păstreze echilibrul după cererea pe care i-a adresat-o preşedintele.

Noi, ca ţară, trebuie să depunem eforturi uriaşe pentru a menţine aparenţa de echilibru, în condiţiile în care miniştrii Cabinetului Dăncilă ne pun zilnic în situaţia de a ne fi ruşine cu guvernarea pe care o avem. Iar doamna Dăncilă devine, aşa cum o defineşte şi funcţia, prima responsabilă pentru modul în care suntem guvernaţi. Dar prima responsabilitate a domniei sale este chiar respectarea cu stricteţe a funcţiei, a statutului şi a înaltei demnităţi pe care o ocupă în statul român. Acestea nu au culoare politică şi nu vin cu instrucţiuni de folosire diferite, în funcţie de partidul care este la guvernare. Toate acestea o obligă pe doamna Dăncilă la o abordare cu totul diferită, pe care speram să o fi dobândit la Bruxelles, în lunga sa şedere acolo. Mi-e teamă că dna premier a vizitat doar patria diplomaţiei europene, nu a dobândit noţiuni elementare de politică la nivel înalt…

Mult discutata şi aşteptata demisie a prim-ministrului României se lasă aşteptată aşadar, obligând Opoziţia să ia serios în calcul posibilitatea avansării unei moţiuni de cenzură, care să ne scoată din impasul şi derizoriul în care am fost aruncaţi de PSD, care ne-a dat un premier care să ne ocupe tot timpul cu gafe şi greşeli din toată gama, pentru a nu observa esenţialul – fuga de justiţie a liderului său politic!

Vă mulţumesc!

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

 

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.