Nu ne mai putem permite gafe în relație cu partenerii externi

Premierul Viorica Dăncilă a fost primită vineri dimineață în audiență la Palatul Apostolic din Vatican de către Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc. Și cam aici se oprește adevărul din informațiile prezentate de Guvernul României în legătură cu acest subiect.

Doamna Dăncilă s-a lăudat la TV că întâlnirea a durat 45 de minute când de fapt aceasta a durat doar 24. Guvernul României a postat pe site-ul oficial un fragment video cu imagini de la întrevederea prim-ministrul Dăncilă cu Papa Francisc, dar fără sonor iar când jurnaliștii italieni au oferit imaginile cu sonor am putut observa noi gafe în exprimarea doamnei Dăncilă, aceasta combinând româna cu engleza în aceeași frază. În final, doamna prim-ministru a anunțat că Papa Francisc va veni în România anul viitor, ceea ce s-a dovedit o minciună.

Consider că doamna Dăncilă și-a depășit atribuțiile iar acest lucru este confirmat și de reacția imediată a Nunțiului Apostolic în România (ambasadorul Vaticanului) care a transmis că o eventuală vizită va fi anunțată simultan de către Vatican și Administrația Prezidențială a României.

Stimați colegi din coaliția de guvernare,

Observ că reușiți sistematic să distrugeți toate relațiile externe și să irosiți toate rezultatele diplomatice bune obținute în acești ani, fie cu rea intenție, fie prin simplul fapt că persoanele alese de dumneavoastră să reprezinte România sunt depășite complet de evenimentele la care participă.

Anul viitor România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene în perioada în care se va stabili bugetul UE pentru exercițiul financiar 2020 – 2024 și probabil se va oficializa Brexit-ul.

Slovacia s-a pregătit 3 ani de zile pentru președinția Consiliului Uniunii Europene iar noi încă suntem undeva între discuții și planuri de recrutare pentru a forma specialiști. Puținele ocazii pe care le avem pentru le da acestor potențiali specialiști ocazia să acumuleze experiență le folosim pentru jocuri politice și atragere de capital electoral către coaliția de guvernare.

Nu ne mai putem permite să tratăm aceste ocazii în bătaie de joc și nu ne mai putem permite gafe marca Dăncilă în relație cu partenerii externi! Modul în care vom gestiona acest moment important este determinant pentru viitorul României în UE și pentru imaginea pe care România o va avea în continuare în Europa. În acest sens, vă îndemn să căutați oameni pregătiți care să reprezinte România în relațiile cu partenerii externi atât în a doua jumătate a anului 2018 dar mai ales anul viitor – oameni care să aibă probleme de natură penală, oameni care să știe limba română și oameni care să nu facă câte o nouă gafă la fiecare apariție în spațiul public.

Vă mulțumesc,

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

 

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.