Ovidiu Raețchi: Discursul paranoid al lui Dragnea, anti-corporații și anti-ONG, anunță disponibilitatea acestuia de a întoarce spatele Occidentului

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi consideră că discursul lui Liviu Dragnea, prin care sunt atacate multinaționalele dovedește disponibilitatea acestuia de a întoarce spatele valorilor occidentale:
“Discursul conspiraționist, anti-corporații și anti-ONG, practicat de aripa penală din PSD este extrem de îngrijorător prin implicații. El trădează, în fapt, disponibilitatea acestor oameni de a întoarce spatele valorilor occidentale, valorilor Uniunii Europene. Când ajungi să blamezi – în cel mai pur stil de Lukașenko, de Kim Jong-un, de Dodon, de nomenclaturist sovietic – capitalul străin și inițiativele non-guvernamentale, e limpede că te pregătești să aderi la valorile autoritare ale Estului. Mobilitatea capitalului, deschiderea cosmopolită, participarea civică sunt elemente fondatoare ale democrației liberale moderne. Ceea ce face azi aripa penală a PSD, atacând propagandistic astfel de principii, asumându-și o identitate politică paranoidă și naționalistă, arată că sunt dispuși, pentru supraviețuire personală, să întoarcă spatele Occidentului”.
Ovidiu Raețchi a adăugat că majoritatea românilor dorește o Românie europeană: “Nu e deloc întâmplător faptul că șeful ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus recent că Brexit reprezintă “o decizie de curaj a britanicilor” și și-a mărturisit dezamăgirea față de Uniunea Europeană. Ce nu înțeleg aceste personaje – chiar dacă sute de mii de români le-au spus-o răspicat în stradă – este că o majoritate categorică și activă a cetățenilor dorește o Românie europeană, deschisă, implicată civic și politic”.
Biroul de presă al PNL

Posted in: PNL National

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.