Raluca Turcan: Diferențe de dezvoltare locală clare între localități conduse de PNL și cele conduse de PSD.

Oamenii au văzut şi văd diferenţa dintre un primar PNL şi un primar PSD! Acolo unde este primar PNL, există preocupare pentru investiții creatoare de locuri de muncă, în educație, sănătate, drumuri, canalizare, apă potabilă. Și asta chiar dacă Guvernul nu este la fel de darnic cu un primar PNL, faţă de un primar PSD sau ALDE.
Realitatea este că mulți oameni au votat sincer cu gândul să le fie mai bine. Pentru pensii mai mari, educație mai bună, servicii medicale de calitate, drumuri decente. În schimb, după 10 luni, au primit doar dezamăgire uriașă și amânări pentru Sfântul Așteaptă!
Administraţiile publice locale sunt, fără îndoială, victimele principale ale Guvernului PSD-ALDE.
Noi, parlamentarii PNL ne luptăm pentru a impune soluţi corecte şi sustenabile pentru administraţia locală.
Am impus, în aprilie 2017, majorările de salarii din administraţia publică locală cu 30%.
Din păcate, apoi PSD-ALDE a dat o Lege a salarizării slabă pentru că nu a dat şi banii pentru aplicarea ei. Nu poţi să-i spui omului că-i măreşti leafa şi apoi să-i spui să se descurce!
Noi, când am majorat salariile din administraţie, am propus şi soluţii concrete de finanţare a bugetelor locale, prin creşterea cotelor defalcate destinate administraţiilor locale.
Avem cel puţin trei proiecte legislative depuse în Parlament prin care vom susţine cu toată forţa ca adminstraţia locală să aibă şi mai multe competenţe, dar pentru fiecare competenţă să primească şi banii necesari. Astfel, o administrație trebuie să primească mai mult din cotele defalcate din impozitul pe venit și din TVA și 80% din redevenţele pe resurse naturale.
La nivel local, se știe mult mai bine decât Guvernul să administreze banii, dar şi priorităţile comunităţilor locale!
Am spus corect! Competenţe mai multe pentru administraţiile locale, dar şi bani mai mulţi, adică o finanţare pe măsură!!
Anul 2018 va fi mai greu.
Ca liberali, ne bucură orice relaxare fiscală!
Susţinem relaxarea fiscală şi debirocratizarea!
Relaxarea fiscală este un obiectiv prioritar al PNL!
Dar ce ne facem dacă Guvernul pune carul înainte boilor şi dacă taie înainte să măsoare?
Când spun acest lucru mă refer la faptul că relativa bucurie a diminuării impozitului pe venit de la 16% la 10% s-a stins aproape imediat când ne-am gândit că din aceşti bani, cotele din impozitul pe venit, o parte importantă merge către bugetele administraţiilor locale?
Nici Tudose, nici Dragnea şi nici ministrul finanţelor nu au spus cum vor acoperi acest deficit? Ce vor da administraţiilor pentru golul financiar creat? Tot speranţe??
Tot administraţiile locale vor trebui să taie de la cheltuieli?
Cu ce se vor finanţa în anul 2018?
Sunt întrebări la care nu avem răspuns!
Parlamentarii PNL se vor lupta ca tot impozitul pe venit să rămână la administraţiile locale.
Este o realitate că Guvernul nu are bani nici pentru majorări de salarii în sectorul bugetar, de la 1 ianuarie 2018, nici pentru o nouă lege a pensiilor.
Noi ne aşteptăm la ceea ce este mai rău, adică la noi măsuri de creştere a fiscalităţii şi punerea pe plan secund a finanţării administraţiilor locale.
Raluca Turcan,
Prim-vicepreşedinte PNL

Posted in: PNL National

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.