Start la împădurire în toată ţara

Cea mai mare campanie de împădurire din România din ultimul deceniu a fost demarată de Ministerul Mediului, chiar în aceste zile, la care sunt aşteptaţi să ia parte milioane de români.
Guvernul gestionează în continuare urgențele administrative, şi nu numai, continuându-şi misiunea începută la preluarea mandatului, chiar dacă PSD a decis să îl pice prin moţiune de cenzură.
România este în procedură de infringement, deschisă de Comisia Europeană pentru tăierile masive de păduri. Guvernările PSD nu au ţinut cont de gravitatea situaţiei din pădurile ţării, iar lipsa oricăror măsuri ne-a adus în această situație. Aşadar, în paralel cu modificarea legislației în domeniu, Ministerul Mediului a început cea mai mare campanie de împădurire din ultimul deceniu, numită ROMÂNII PLANTEAZĂ: O PĂDURE CÂT O ȚARĂ. Se vor planta de la ZERO 2500 de păduri noi, peste 1000 de hectare de terenuri degradate și vor fi completate peste 7000 de păduri tinere! Peste 1100 de pepiniere ale Regiei Naționale a Pădurilor și sute de pepiniere ale ocoalelor silvice private sunt pregătite cu peste 50 de milioane de puieți pentru întregul program de anul acesta.
Pe data de 21 martie, Ministerul Mediului îi invită pe români să participe la cea mai mare acțiune de plantare din România, cu șantiere în toată țara. Foarte important mi se pare că, în același timp, încep lucrările la centura verde a municipiului Oradea (65ha), dar și la perdeaua de protecție a autostrăzii A2 din județul Constanța (24ha).
La finalul săptămânii trecute, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au plantat la rândul lor în cadrul acestei ample campanii, pentru că puterea exemplului personal va aduce în acest proiect sute de mii de români. Ministerul Mediului a activat și administrațiile locale în această misiune.
Sunt deosebit de încântat atunci când văd măsuri efective şi acţiuni eficiente care combat degradarea naturii, a mediului în care trăim cu toţii şi prin care sunt implicaţi toţi cetăţenii. Sper să răspundă prezent cât mai mulţi români la invitaţia ministrului Mediului şi rezultatele care vor fi vizibile în câţiva ani să se datoreze unei mobilizări exemplare a noastră, a tuturor!

Vă mulţumesc!

Senator Cornel Popa
PNL Bihor
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.