Statistici alarmante pentru România

Stimați colegi,

Astăzi doresc să vă aduc la cunoștință câteva statistici alarmante despre situația în care se află astăzi România. Aceste date sunt furnizate de Eurostat, Institutului Național de Statistică, Comisia Europeană sau Consiliul Concurenței:

• România este cea mai înapoiată țară europeană în condițiile în care 45% dintre români nu au toaleta în casă, în timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de 2% iar 53,2% dintre români nu au acces la un sistem de canalizare.
• Din punct de vedere al densității autostrăzilor, cu 1,5 km / 1000 km2, România se situează cu mult sub media europeana de 35 km / 1000 km2, și chiar mult sub media est-europeana de 12,3 km / 1000 km2.
• România este printre țările cu cei mai multi absolvenți de universitate din lume, dar este țara cu doar 2 universități în top 1000: Universitatea din București ocupă locul 986 și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, locul 987, conform clasamentului realizat de Center for World University Rankings în 2015.
• România este țara unde școala este susținută până la sfârșitul liceului, dar este pe locul 1 în Europa la școlari analfabeți (30%), iar 42% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului.
• România este țara cu cel mai mic șomaj oficial din ultimii 25 de ani, în medie, dar este singura țară unde 50% din familii declară că nu au niciun membru angajat; iar 25% din familii au doar un membru angajat.
• Românii au în medie o putere de cumpărare la jumătate față de media europeana, fiind penultima din UE, doar înaintea Bulgariei.
România este țara cu cea mai mică absorbție a banilor europeni.

Toate acestea sunt realităţi de care fug milioane de români care au ales să-şi părăsească locurile natale şi, mai grav, sunt condiţiile de viaţă cu care se luptă cei care au ales să rămână. A devenit, stimaţi colegi, un act de curaj să rămâi în ţara în care guvernanţii aleg să se lupte pentru funcţii şi privilegii, în loc să respecte programe de guvernare sau măcar fişa postului…

Şi, în ciuda tuturor acestor avertismente pe care ni le dau instituţiile Uniunii Europene şi cele de statistică de la noi din ţară, Guvernul de la Bucureşti are cu totul alte priorităţi.

Am speranța, totuşi, că aceste cifre îi vor trezi la realitate pe cei care au câştigat votul românilor cu multe promisiuni electorale, coaliţia PSD-ALDE, că vor lăsa la o parte interesele personale și vor începe să lucreze pentru România!

Vă mulțumesc!

Cornel Popa
Senator PNL Bihor

 

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.