Vizita unui oficial european acoperită de noi promisiuni salariale

Săptămâna trecută am asistat cu toţii la un nou episod de disimulare a adevărului, iar acest lucru trebuie spus răspicat de la tribuna Senatului: vizita prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, a fost acoperită în jurnalele de ştiri de noile promisiuni salariale, în încercarea grotescă de a muta atenţia publicului de la un semnal fără precedent pe care Uniunea Europeană ni-l transmite.

Suntem obişnuiţi deja cu strategia celor de la Putere de a escamota subiectele fierbinţi şi incomode, dar să practici aceeaşi farsă chiar şi în timpul vizitei istorice a unui oficial de prim rang, care vine să ne ceară să nu facem paşi înapoi pe calea europeană, este scandalos.

Dincolo de încercările lamentabile ale purtătorilor de cuvânt ai coaliţiei PSD – ALDE, de a ne convinge că Frans Timmermans nu a venit să oprească demersurile profund injuste de a opri lupta anti-corupţie, ţin să subliniez o dată în plus că vizita aceasta a fost impusă de realitatea din România, cea care scoate mii de oameni în stradă în toată ţara, indiferent de vreme.

Adevărata însemnătate a venirii vicepreşedintelui CE este aceea că structurile europene îşi pierd încrederea în forţa României de a păstra principiile europene şi drumul occidental pe care am pornit la momentul aderării. Corupţia, neputinţa noastră de a atrage fonduri europene consistente, imixtiunea politicului în justiţie – toate sunt semnale negative pe care România le transmite în afară. Şi nu este nevoie de vreun mesaj anti-românesc transmis de preşedinta Reprezentanţei Comisiei Europene în România pentru a observa toate lucrurile acestea, aşa cum acuza preşedintele PSD. Se văd cu ochiul liber şi intenţiile, dar şi faptele – toate modificările legislative în sfera justiţiei au un singur scop, acela de a-i scăpa de litera legii pe aceia care au probleme penale. Deconectarea de la banul public, răspunderea penală şi lipsa controlului instituţiilor de forţă sunt reale ameninţări pentru coaliţia aflată la putere, din acest motiv tot ceea ce se întâmplă zilele acestea este un război personal. Iar victimele sigure sunt cetăţenii, prinşi în păienjenişul intereselor de grup ale celor care vor să aibă România la cheremul lor.

Ei bine, astăzi, când „ochii Europei sunt asupra României şi asupra acestui conflict„, este momentul ca Puterea să demonstreze că susține parcursul nostru european și că vrea să ducă România acolo unde visau artizanii Marii Unirii în urmă cu 100 de ani – pe poziție de egalitate cu țările vestice, din toate punctele de vedere.

Vă mulțumesc!


Senator Cornel Popa
PNL Bihor

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.