Alina Gorghiu: PNL propune cotă unică generalizată de 16%

Partidul Naţional Liberal va susţine, după 11 decembrie, aplicarea unei cote unice de 16% generalizată, a anunţat, sâmbătă, la Botoşani, preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, cota unică de 16% se va aplica nu doar pentru venituri, ci şi pentru obligaţiile către stat ale angajatorilor şi angajaţilor, dar şi în cazul taxei pe valoarea adăugată.

„În 2004, acest partid a reuşit un lucru pe care nu îl credea nimeni realizabil într-o Românie instabilă şi politic şi economic şi social. A reuşit să impună ceea ce se numeşte astăzi brandul liberal, scăderea poverii pe fiscalitate, cota unică. Nimeni nu credea atunci că va deveni realitate. După 11 decembrie, vom vedea această realitate mult mai largă. Vom avea o cotă generalizată de 16% şi pe taxele la angajator şi pe taxele la angajat şi pe TVA. Cotă unică generalizată de 16% propune PNL”, a afirmat Gorghiu.

Alina Gorghiu este de părere că reducerea fiscalităţii ar putea atrage investitorii, dar şi că o astfel de măsură se impune „pentru că avem nevoie să respirăm în ţara asta”.

Liderul liberal a subliniat că propunerea PNL este în contradicţie cu cea a social-democraţilor care, a spus Gorghiu, doresc introducerea unei impozitări progresive, care să meargă până la 38% din venituri.

Posted in: PNL National

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.