Cristian Bușoi: Mutarea banilor de la Pilonul II la Pilonul I – o mișcare iresponsabilă; o generație întreagă va plăti

Mutarea banilor de la contribuțiile private în fondul gestionat de stat este o deposedare de drepturi a segmentului de până în 45 de ani, în favoarea electoratului de peste 65 de ani. Numai PSD poate, printr-o politică atât de cinică, să pună tinerii și bătrânii unii împotriva altora. Asta dacă nu cumva obiectivul unei astfel de măsuri este chiar securizarea electoratului PSD, în dauna segmentului activ, pe care PSD și l-a ostilizat după o avalanșă de măsuri ce au irosit creșterea economică și au atacat Justiția.
Am fost mereu adeptul unei poziții politice moderate, dar pentru atacul la Pilonul II de pensii merită ca oamenii să iasă în stradă și să ceară Guvernului Tudose-Dragnea socoteală, amintind celor care guvernează că o eroare a unor politicieni iresponsabili va fi plătită de o generație întreagă. Cu riscul de a fi acuzat de politizarea discuției, spun direct și îmi asum, chiar dacă PNL a făcut greșeli politice și a plătit electoral: Este momentul ca electoratul activ, mai ales tinerii, cei afectați de măsurile guvernării PSD, să susțină PNL în opoziția față de PSD.
Indiferent dacă ideea mutării banilor de la Pilonul II la Pilonul I este consecința unor decizii economice, care au produs un gol în buget, sau este urmarea unui calcul cinic ce folosește electoral PSD, efectul este același: un impuls dat tinerilor să plece din țara în care Guvernul le confiscă viitorul. Nu există termeni de comparație pentru nocivitatea unei astfel de politici a Guvernului Tudose-Dragnea și nici nu este loc de teoretizare. Este o dovadă a incapacității gestionării finanțelor, o decizie pentru a acoperi deficitul de la fondul de pensii, iar explicațiile premierului și ale liderilor PSD sunt doar minciuni.
Cristian Bușoi,
Eurodeputat PNL
Președinte PNL București

Posted in: PNL National

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.