Interpelare Ministerul Tineretului și Sportului – Pregătirea liceelor cu specific sportiv, în contextul pandemiei cu noul coronavirus

Adresată: Domnului Ionuț Marian Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 7 septembrie 2020
Obiectul interpelării: Pregătirea liceelor cu specific sportiv, în contextul pandemiei cu noul coronavirus

Domnule Ministru,
În data de 14 septembrie a.c., va începe noul an școlar. Încă nu se cunosc date dacă va începe în sistem normal, hibrid sau doar online. Cu toate acestea, liceele sportive au activități aparte care impun nu doar predarea teoriei, ci și activitatea sportivă.
Ministerul Educației a elaborat de curând un Ghid care se adresează și instituțiilor de învățământ cu specific preuniversitar vocațional sportiv, pentru desfășurarea activității fizic – în incintă, hibrid sau doar online. Elaborarea de cursuri pentru învățarea online revine instituțiilor de învățământ, inclusiv găsirea unor spații, dacă cele existente nu sunt suficiente, în eventualitatea desfășurării activităților și în sistem hibrid.
Domnule Ministru, având în vedere aspectele menționate, vă întreb:
1) Federațiile naționale de specialitate au identificat, până în prezent, resurse educaționale deschise necesare liceelor, în contextul actual?
2) În privința materialelor sportive pe care elevii le vor folosi atât în instituția de învățământ, cât și la domiciliu, când vor fi achiziționate?
3) Când va avea loc selecția și pregătirea sportivă practică a elevilor sportivi?

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc,
Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.