Întrebare Ministerul Transporturilor – Ministrul Transporturilor reorganizează instituțiile ministerului mult prea târziu!

Adresată:    Ministerului Transporturilor
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 14 octombrie 2019
Obiectul întrebării: Ministrul Transporturilor reorganizează instituțiile ministerului mult prea târziu!


În Consiliul de Administrație al CNAIR, s-a decis restructurarea unor posturi din cadrul companiei, și anume cele de director general adjunct, director adjunct si sef serviciu, din totalul de 28 de posturi rămânând în organigramă 12. De asemenea, din cadrul Companiei Autostrăzi au fost restructurate 35 de posturi de directori. S-a menționat în cursul zilei de duminică, 13 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, că astfel sunt economisiți la bugetul companiei peste 10 milioane lei anual, cheltuieli cu salariile. Totodată, în acest mod va fi eficientizată inclusiv activitatea instituției în vederea aprobării proiectelor, nemaifiind nevoie de multe semnături și mult timp pierdut pentru aprobări.

Lăudabilă intenţia, însă atrag atenția că acest pas trebuia făcut cu mult timp în urmă, dacă se dorea într-adevăr eficientizarea activităţii şi economie la bugetul instituţiei. Drept urmare, lucrurile ar fi mers bine, aşa cum preconizaţi astăzi, încă de acum 3 ani.

Având în vedere cele expuse, am rugămintea să îmi comunicați care a fost motivul acestei restructurări de posturi, la o zi după ce Moțiunea de Cenzură inițiată de PNL împotriva Guvernului Dăncilă a trecut? De ce nu s-a luat această decizie de schimbare a organigramei mult mai devreme? 

Solicit răspuns scris.
Cu considerație,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.