Întrebare Ministerul Turismului – Promovarea României turistice

Către: Bogdan Gheorghe TRIF, Ministrul Turismului
De la: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 18.03.2019
Obiectul întrebării: Promovarea României turistice

Domnule Ministru,

Am urmărit şi eu noul videoclip pentru promovarea României. M-am bucurat să regăsesc Oradea în imagini şi clădiri emblematice ale oraşului meu. Este dovada clară că şi dumneavoastră apreciaţi imaginea pe care o are astăzi unul dintre oraşele care a înflorit în ultimii ani. La Oradea şi în judeţul Bihor s-au gândit strategii unitare pentru revitalizarea zonei şi mai apoi promovarea turistică, dar România per ansamblu nu se bucură de acelaşi avantaj.

Sunt de acord cu cei care v-au întrebat retoric pe diverse canale de comunicare (presă şi platforme online), după lansarea clipului: ce fac turiştii care aterizează în Bucureşti? Cum ajung ei rapid în Deltă sau la Braşov? Dar cum ajung chiar în Bucureşti de la aeroport, altfel decât riscând un tarif mincinos practicat de taximetriştii neautorizaţi? Ce impresie le lasă Gara de Nord turiştilor care vin pentru prima oară în România, prezentată ca un ţinut de basm?

Lista întrebărilor este lungă, eu vă rog să aveţi amabilitatea de a răspunde măcar uneia dintre acestea: cum vedeţi promovarea României în lipsa unei strategii unitare de revitalizare a turismului românesc în adevăratul sens al cuvântului? Prezentând oaze de frumuseţe locală şi ignorând lipsa infrastructurii turistice faceţi mai mult rău decât bine, pe termen lung.

Aștept răspuns scris.
Vă mulțumesc,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.