Liberalii cer excluderea lui Șerban Nicolae din PSD. Reacții după jignirile aduse deputatei Cosette Chichirău

Liberalii cer excluderea lui Serban Nicolae din PSD. Reactii dupa jignirile aduse deputatei Cosette Chichirau
dupa circul de miercuri din Parlament, liberalii cer excluderea senatorului Serban Nicolae din PSD. Parlamentarul a fost inregistrat de Cosette Chichirau, deputat USR, in timp ce folosea un limbaj suburban la adresa acesteia. Social democratii evita sa dea un raspuns. Seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, critica atitudinea USR, dar recunoaste ca nimic nu scuza gestul colegului sau.

Documentele care reglementeaza functionarea Parlamentului nu permit astfel de iesiri precum cele inregistrate miercuri. Codul de conduita, de exemplu, prevede ca senatorii si deputatii trebuie sa asigure prin atitudine si limbaj solemnitatea sedintelor. Pe langa o tinuta decenta, ei nu trebuie sa foloseasca expresii jignitoare, indecente sau calomnioase. Cat despre sanctiuni, ele merg de la atentionare verbala la avertisment scris.

Ludovic Orban, presedintele PNL: „In cazul in care PSD nu se desparte de Serban Nicolae, inseamna ca-si asuma public atitudinea lui Serban Nicolae, inseamna ca se desparte definitiv de tot ce inseamna bun simt, educatie„.

Florica Chereches, deputat PNL:”Este inacceptabil ca in Parlamentul Romaniei sa avem parte de asemenea atitudini jignitoare si imorale, folosindu-se un limbaj ce aminteste, mai degraba, de zona suburbana. Ba mai mult, cand  vulgaritatea aceasta este adresata unei femei este cu atat mai josnic

Miercuri seara tarziu, senatorul PSD Serban Nicolae si-a cerut scuze jurnalistilor pentru iesire, dar deputata USR Cosette Chichirau este hotarata sa il actioneze in judecata.

Posted in: Asa nu

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.