PNL va consulta asociațiile de profesioniști în vederea sistematizării legislației din domeniul Justiției

În contextul în care Parlamentul României a aprobat constituirea Comisiei parlamentare speciale pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiției, Partidul Național Liberal va lansa o serie de dezbateri publice pentru a identifica cele mai bune soluții și pentru a avea o viziune complexă și completă asupra modificărilor  legislative care se impun în această materie.

Principiul care va sta la baza acestor dezbateri și care va influența pozitiv desfășurarea activității reprezentanților PNL în această comisie va fi acela de a asigura o permanentă și utilă colaborare cu reprezentanți ai profesioniștilor în drept, cu reprezentanții judecătorilor, procurorilor, avocaților, notarilor și executorilor judecătorești.

Intenția PNL este de a se consulta cu reprezentanții asociațiilor profesionale înainte de a opera orice modificare a legislației din domeniul justiției, astfel încât să putem contura cadrul juridic necesar pentru ca aceștia să își poată îndeplini cu adevărat rolul în sistemul judiciar românesc.

Susținem fără echivoc depolitizarea instituțiilor din domeniul Justiției și eliminarea oricăror ingerințe din sfera Puterii asupra activității acestora!

PNL consideră că este important ca vocea specialiștilor din Justiție să fie auzită și, totodată, să fie asigurat un climat profesionist de dezbatere pentru a limita orice încercare a majorității parlamentare PSD-ALDE de a impune eventualele măsuri prin care vor putea controla Justiția sau măsuri care vor șubrezi funcționarea statului de drept, aducând atingere drepturilor și libertăților noastre  fundamentale. În acest sens, Grupul PNL din Camera Deputaților va elabora un calendar de întâlniri cu profesioniștii din domeniu, o primă întâlnire urmând să fie organizată în cursul săptămânii viitoare.

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.