Un parlament slab înseamnă o democrație slabă

Conform unui sondaj IRES, comandat de Digi24 și realizat în perioada 1-2 noiembrie 2016, pe un eșantion de 1.224 de persoane, doar 10% din cetățeni au încredere în Parlament.

Încă din cele mai vechi timpuri, Parlamentul, sau pe atunci doar Senatul, reprezenta locul în care se dezbăteau idei și principii pentru binele comun.

Parlamentul României este organul reprezentativ suprem și unica autoritate legiuitoare a României. Parlamentul este o instituție de bază în orice democrație. Parlamentarii dezbat și votează legile și stabilesc direcțiile principale de dezvoltare ale țării. Cel puțin în teorie.

În schimb, în ultimii ani, dar și mai intens în ultima perioadă, observ că unii colegi preferă să transforme intervențiile de la tribuna parlamentului într-un spectacol de comedie, alți colegi dorm în timpul ședințelor, venind îmbrăcați mereu în cămașă cu mânecile suflecate, unii amenință cetățenii cu armele de acasă, alți colegi protestează mâncând sărățele din gunoi iar alții dezbrăcându-se prin parcare.

Și apoi ne mirăm de ce nu mai au încredere cetățenii în Parlament?

Stimați colegi,

Un parlament slab înseamnă o democrație slabă. Un parlament ferm în materie de integritate, corect în privința amendamentelor propuse indiferent de partidul care face propunerea și care decide pentru binele comun va fi privit cu siguranță altfel de către cetățeni.

Statornicia democrației depinde de Parlament, de capacitatea lui de a-și recâștiga rolul și încrederea alegătorilor. Fac astăzi, de la această tribună, un apel la responsabilitate și simț civic din partea tuturor, indiferent de culoarea politică, să ne asumăm împreună să restabilim Parlamentul drept cea mai reprezentativă instituție a democrației în contrast cu circul din ultima perioadă.

Cornel Popa
Senator PNL Bihor

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.